فعالیت مبارزه (3)
یاد آر آبان احمر را
روایت اول:-آبان-۹۸
به نعره میگوید: سلمیة! این واژه شعارِ کوتاهی بود که در تمامی اعتراضات پراکندۀ اتوبانِ
فعالیت مبارزه (۲)
بیا در بحر دریاشو رها کن این من و ما را
که تا دریا نگردی تو ندانی عین دریا را
گزارشی از «دومین همایش بینالمللی زنانی که پیکار میکنند»
ارائه شده در گردهمایی «زنان جهان را تغییر می دهند»
فرانکفورت: سوم ماه مارس ۲۰۲۰
برگزارکننده: «گروه آمارا - زنان کُرد» و «زنان مدافع روژوا» (فرانکفورت)
توطئهای جدید علیه خلق فلسطین!
٢٩ ژانویه ۲۰۲۰
بار دیگر پرده بالا رفت و از پس آن نقشهٔ فجیع آمریکا و اسرائیل آشکار شد.
شش ملاحظه در بارۀ انتخابات اخیر اسرائیل
یک: پیروزی روشنِ نتانیاهو
نتانیاهو نه تنها برندۀ این انتخابات شد بلکه حزب او، لیکود، تعداد نمایندگان خود را در مجلس (کنست) جدید از ۳۰ به ۳۶ رساند، یعنی یک نماینده بیشتر از لیست رؤسای نیروهای دفاعی اسرائیل (ای د اف) که "لیست آبی-سفید" نامیده میشود. این پیروزی چشمگیر با جذب آرای دیگر گروههای راست افراطی ممکن شد، بهطوریکه لیست وزیر سابق آموزشوپرورش او "نفتالی بِنِت"و وزیر سابق دادگستری "آیلت شاکد" (راست جدید).هیچکدام موفق نشدند حتی حداقل رأی لازم برای ورود به کنست را به دست آورند. پس دیدیم که استراتژی کارزار انتخاباتی نتانیاهو که آنرا حول شخص خود سازمان داده بود، ("یا من یا چپ") برای او بسیار کارآمد افتاد.
در این چند هفتۀ اخیر، جلیقهزردهای محلههای مردمی پاریس و حومه با کمی تأخیر وارد جنبش شدند.
گفتگوهایی با کارگران کارخانههای اشغالشده و
مبارزان دیگر جنبشهای اجتماعی در آرژانتین
بخش سوم:
کارخانهی اشغالشدهی سرامیک نئوکن
مصاحبه زیر، مطلبی است که یکی از رفقای دست اندرکار در جنبش جلیقه زردها، بر اساس جمع آوری مطالبی که به وفور در تظاهرات و گردهماییها شنیده میشود تهیه و آنها را بصورت این «مصاحبه» ارائه کردهاست.
خبرنگار: سلام و تشکر از اینکه دعوتم را پذیرفتید، خصوصاً در جو کنونی، چون ظاهراً شما اطمینان چندانی به رسانهها ندارید.
جلیقه زرد: سلام. اولاً من دعوت شما را صرفاً به این خاطر پذیرفتم چون گفتید پول ناهارم را میدهید، ثانیاً در مورد اطمینان به رسانهها، حرف شما کاملاً درست است، ولی باید از خود بپرسید چرا؟
گفتوگوهایی با کارگران کارخانههای اشغالشده و
مبارزان دیگر جنبشهای اجتماعی در آرژانتین
تجربه اشغال کارخانه در یونان
مختصری درباره کارخانه ویومه. Α.Ε. VΙΟME
کارخانه "ویومه"، متعلق به خانواده فیلیپو١، در منطقه صنعتی/ تجاری شرق سالونیک٢ واقع شده است با ۱۳۶ هکتار مساحت.
این کارخانه، وابسته به شرکت فیلکِرام جانسون، در سال ۱۹۸۲ با هدف تولید مصالح ساختمانی تأسیس شد و با ۷۰ کارگر در بخش تولید و مدیریت، حدود ۱۵۰ تن در هر هشت ساعت تولید داشته و این مقدار تا سال ۲۰۰۹ بیشتر هم شد.
بخش اول:
کارخانهی اشغالشدهی ایمپا
توضیحی دربارهی این مجموعه
«رهنورد! راهی وجود ندارد؛ راه با رفتن ساخته میشود[۱].» (آنتونیو ماچادو)
مكزیك
١٧ نوامبر ٢٠١٨
خطاب به افراد، گروهها، تشكلها و سازمانهاى شبكههاى همیارى با مجمع بومى دولت، به شبكههاى مقاومت و شورش، یا هرچه كه اسمشان باشد: به کسانی که در سطح ملی و بینالمللی به ششمین بیانیه از جنگل لاکندونا پیوستهاند:
عطف به اینكه:
در روزهای ۲۶ و ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۴، عدهای از دانشجویان دانشسرای تربیت معلم ایسیدرو بورگوزِ۱ که به منظور جمعآوریِ کمک مالی به آکسیونی رفته بودند، در راه بازگشت اتوبوسهایشان مورد حمله قرار میگیرد و شش نفر، که دو نفر از آنان دانشجویان دانشسرای تربیت معلم بودند، به قتل میرسند. ۴۳ نفر را هم پلیس با خود میبرد و از قرار معلوم به نیروهای شبهنظامی وابسته به باندهای موادمخدر تحویل میدهد. از آنروز تا به حال دیگر از این دانشجویان خبری نیست.
ایالت گرررو همیشه دارای جنبشهای اعتراضی بوده است. بهخصوص مبارزات دهقانان و بومیان برای بهبود اوضاع و علیه شرکتهای چند-ملیتی معدن. ولی در همهی این جنبشها به نوعی معلمان روستایی شرکت داشتهاند.
دربارهی شرکت کنگرهی ملی بومیان در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک در سال ۲۰۱۸
س: پرسش اصلی ما دربارهی کارزار انتخاباتی زاپاتیستهاست. ممکن است دربارهی این کارزار برای ما توضیح بدهید؟
پاسخ: قبل از هر چیز باید این را از سرتان بیرون کنید که این کارزار یک کارزار انتخاباتی است. این یک کارزار سیاسیست برای بازسازی کنگرهی ملی بومیان. به عبارتی برای تقویت یک جمع بومی در سراسر کشور است و با استفاده از این بازسازی تلاش داریم به قلب بورژوازی دست برده و به آن ضربه بزنیم. به مردم بگوییم انتخابات دردی را دوا نمیکند و این که آنها حتی به ما اجازه نمیدهند با قوانین خودشان در آن شرکت کنیم.
طی این فرآیند میتوانیم با خودمان صحبت کنیم و تشریح کنیم که در کشور چه میگذرد. امتداد این فرآیند بازسازی تشکیلاتی، به تشکیل یک شورای دولت بومی منتهی می شود.
Sergio Rodriguez Lascano, Revista Rebeldilla
سن کریستوبال، ۵ ژانویه ۲۰۱۷
ترجمه بهرام قدیمی
س: نظریه زاپاتیستها در برخورد به مسئله دولت چگونه است؟ وقتی زاپاتیستها از "شورای دولت خوب" صحبت میکنند، منظورشان چیست؟ این دولت، چه ساختاری دارد و با نظریات رایج از تئوری دولت تا چه حد می توان آن را توضیح داد؟
سرخیو رودریگز: میکوشم موضع زاپاتیستها را به روشنی توضیح بدهم؛ زیرا تعبیرهای مختلفی از زاپاتیسم وجود دارد که از نظر من تعبیرهای غلطی هم بین آنها هست، بخصوص نظر جان هالووی. طرح قضیه قدرت در زاپاتیسم موضوع با اهمیتی است. قضیه بر سر دو فاز مختلف است، اولین فاز نیاز به ویران کردن سلطه سرمایهداری است. اشتباه دیدگاه هالووی این است که فکر میکند قدرت برابر است با دولت یا حکومت. در حالیکه در استنباط رفقای زاپاتیست، قدرت به معنی سلطهی اقتصادی و سیاسی - اجتماعی سرمایهداری است و بنابراین اولین قدم نابود کردن این سلطه است. چیزی که زاپاتیستها طرح میکنند یک لحظهی تاریخی منحصر به فرد است، اما نه به معنی یک لحظه در زمان بلکه روندی است که باید ساختمان آن قبل از به دست گرفتن ماشین دولتی شروع شده باشد. با چنین درکی ساختمان "شورای دولت خوب"، شکلی از قدرت دوگانه است. یعنی وقتی کسی وارد مناطق زاپاتیستی میشود، اولین چیزی که خواهد دید تابلوهایی است که میگوید: "در این منطقه دولت فدرال دستور نمیدهد بلکه خلق است که دستور میدهد". در عین حال در آنجا مانند" منطقهی آزاد شده" عمل نمیشود. زیرا تصور آنان این نیست که به تدریج مناطق بیشتری آزاد شوند تا دست آخر بتوان دژ را تماماً آزاد کرد، بلکه مسئله روند ساختمان روابط اجتماعی جدید است که با یکدیگر تفاوتهای زیادی خواهند داشت، زیرا خلقهای مختلف با هم تفاوت دارند و فقط یک بخش آن ویژه مکزیک است.
در چند ماه اخیر شرایط زندگی فلسطینی ها رو به وخامت نهاده است . دولت نتانیاهو که می توان گفت دست راستی ترین دولتیست که از تاریخ پیدایش این کشور به قدرت رسیده، با انتخاب ترامپ، افسارگسیختگیاش دیگر حدی نمیشناسد و در این چند ماه شدیدتر نیز شده است.
دولت اسرائیل که همیشه خود را دموکراتیک ترین دولت خاورمیانه وانمود میکرد با تصویب قانون "دولت ملت یهود" این بار خصلت آپارتایدی دولتش را در قانون اساسی به ثبت رساند و اساساً امکان بوجود آمدن یک دولت واحد که در آن کلیه شهروندان از حقوقی برابر برخوردارباشند را منتفی کرد. در عین حال جایگاه زبان عربی را که تا کنون زبان دوم رسمی کشور محسوب می شد نفی کرد. این قانون در تاریخ ۱۹ ژوییه ۲۰۱۸ به تصویب نمایندگان رسید.