[قابل توجه کسانی که برای آقای مخملباف کف زدند]
اپرای پاریس از گروه رقص اسرائیلی "باتشوا" دعوت کرده تا در "اپرا گارنی"، دراوایل ژانویه ۲۰۱۶، به اجرای برنامه بپردازد. بهرغم اینکه این گروه در هر کشوری که برنامه اجرا کرده، آن را به عنوان یک وسیله تبلیغاتی شناختهاند که هدفش تبلیغ آپارتاید اسرائیلی ست و توجیه جنایاتی که در مناطق اشغالی مرتکب میشود.
در آمریکا، انگلستان، اسکاتلند، استرالیا، چین و غیره فعالین حقوق بشر نشان دادهاند که گروه رقص "باتشوا" را دولت اسرائیل تامین مالی و پشتیبانی میکند و این گروه کاملا از نقشی که بهعهده دارد آگاه است. حامیان مالی آنها، شرکتهای اسلحه سازی اسرائیلی "استرونیکس، ای.د.ب جهانی و همچنین ک.ک.ل (صندوق ملی یهود) هستند که هم وغمشان مصادره زمینهای فلسطینیها ست.
این پوستری ست که در کشورهای مختلف هنگام ورود به آنها نشان دادهاند.
مبارزين ضد اشغال و شهرک سازیهای اسرائیل و همچنین یهودیان مخالف در داخل اسرائیل به همه کسانی که میکوشند بگویند "سیاست و هنر را با هم قاطی نکنیم" نشان دادهاند که ما نه با یک رویداد هنری معمولی، بلکه با مانور استراتژیک دولت اسرائیل برای بزک چهرهاش مواجهایم.
رهبران اسرائیل از بدنامی خود در افکار عمومی جهانی آگاه هستند. آنها بودجه هنگفتی برای یک کارزار جهانی تحت عنوان "براند اسرائیل" (ترویج مارک تجاری اسرائیل) اختصاص دادهاند.
صورت حساب مخارج این هنرمندان که وزارت امور خارجه اسرائیل (زیر نظر مستقیم شخص بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل) در اختیارشان گذاشته علنی ست:
"به هنرمند اطلاع داده میشود که اگر بخواهد در این برنامه شرکت کند با هدف ترویج و ارتقای منافع سیاسی دولت اسرائیل است و ارائه یک چهره مثبت از این دولت. همچنین قابل درک است که ارائه دهندگان این خدمات مامور یا نماینده وزارت خارجه نیستند."
علاوه بر این، آریی میکل، مسؤول اداره امور فرهنگی همان وزارتخانه به نیویورک تایمز میگوید: "بله، ما رمان نویسها و دیگر نویسندگان معروف گروهای تئاتر را برای نمایشگاهها سازماندهی میکنیم تا یک چهره جذابتر از اسرائیل نشان دهیم و تصویر جنگ طلبانه تاریخیاش را پاک کنیم".
وزیرامور خارجه اسرائیل گروه "باتشاوا" را "بهترین سفیر فرهنگی اسرائیل" نامیده است.
روشنفکران و هنرمندان بسیاری از کشورها، از کارزار "نباید با آپارتاید اسرائیل رقصید" حمایت کردهاند. هر جا که این گروه رفته تظاهرات متعددی بر پا شده با این شعار که "رقص بر گور کودکان فلسطینی را خاتمه دهید".
اما یادآوری کنیم که فرهنگ خود فلسطین مورد طرد و انکار است و هنرمندان فلسطینی از رقصنده، موسیقیدان، نقاش، مجسمهساز، عکاس، طراح و غیره امکانی برای عبور و مرور آزاد برای نمایش هنر خویش ندارند تا شناخته و مشهور شوند، تازه اگر زندانی یا کشته نشده باشند.
کافی ست برای نمونه به رقصنده جوان "لینا خطاب" اشاره کنیم که در سن 17 سالگی در زندان اسرائیل به سر میبرد.
در همه اماکن نمایش عملیات انکار آپارتاید با شکست سختی روبرو شده و گروه اسرائیلی به اجبار برنامه های خود را در کشورهای مختلف کوتاه نموده است...
ترجمه برای اندیشه و پیکار
منبع: http://europalestine.com/spip.php?article11179&lang=fr